Babyshowerit eli vauvasuihkut eli Hyvä Syy hemmotella.

5 syys

Olen monesti sanonut, että työpaikkana Vadelmatarha on kuin kohtu. Sellainen mukavan turvallinen ja pehmeä, täynnä perheenjäsenten ääniä, lasten kiljahduksia ja äitien jutustelua. Aiheet sivuavat usein synnytystä, imetystä, vauva-ajan pulmia ja iloja, kasvatusta ja erilaisia tapoja elää arkea perheessä. Pienen pieniä vastasyntyneitä näkee viikoittain ja on noita jokusen saanut ihan omaan syliinkin paijattavaksi, sillä aikaa kun äiti kiertelee kaupassa. Ei ihan huono duuni.

Liekö syy kohtumaisuuden viehätyksessä, mutta meillä Kotkan myymälässä ihmiset ovat lisääntyneet kovin ahkerasti (eivät kuitenkaan fyysisesti hyllyjen välissä, älkää säikähtäkö). Ja koska vauva, jos mikä, on loistava syy hemmotella, vietimme vallan mukavan hetken yhdessä tulevan äidin kanssa niin sanottujen babyshowereiden merkeissä. Hauskasti vauvasuihkuksi kääntyvä amerikkalaisperinne on melko uusi tapa Suomessa. Toki vauvojen syntymää on juhlittu ympäri maailmaa eri kulttuureissa ties kuinka kauan, mutta varsinainen vauvasuihkuilu on uudempi juttu.

20160422_213520
Babyshowereissa useimmiten kaverit kokoontuvat yhteen, herkuttelevat ja lahjovat äitiä. Ehkä myös antavat vertaistukea (=kertovat kauhutarinoita), neuvovat (=pätevät kokemuksillaan) ja testaavat vanhemmuustaitoja (=järjestävät hassunhauskoja pikku kisailuja). Koska meidän pallomahamme ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, ja koska omaakin kroppaa kolotti tiukka työrupeama, päädyimme tällä erää hemmotteluiltaan.

Kotkassa ihan paras paikka tähän on Manuelle , jossa ainoa ongelma oli valinnanvaikeus. Palveluista löytyy mm. LPG-hoitoa, hierontaa, lymfaterapiaa ja kutsuvanoloinen fysioakustinen tuoli, noin muutaman mainitakseni (+naprapatiaa, ravintovalmennusta, seksuaaliterapiaa, fysioterapiaa… you name it!). Mahat täynnä Vaustin erinomaista sapuskaa lyllersimmekin Manuelleen innokkaina rentoutumaan. Ihana Inka oli kattanut uskomattoman kauniin babyshower-henkisen jälkiruokapöydän ja suklaan kyllästäminä pääsimme nauttimaan taitavista hoidoista. Höpötimme niitä näitä (ei kauhujuttuja) ja siemailimme teetä kynttilänvalossa. Ei sitä ihminen loppujen lopuksi paljoa tarvitse nirvanaan: hyvää ruokaa, hyviä ihmisiä ja pientä hemmottelua. Kotiin leijailimmekin metrin verran ilmassa. Suosittelen!
wellness-285587_1920

Loppuun vielä pakollinen vattumainen mainos: jos olet järjestämässä babyshowereita, kysy meiltä lisää. Vauvoja voi nimittäin suihkutella kaikilla tarhoillakin, ohjelmalla, hemmotteluilla tai ilman. Samalla voi pitää ikioman private shopping –hetken, jossa hipelöidään niitä käsittämättömän suloisia 50-senttisiä potkupukuja…

Aurinkoista ja rennonletkeää syksyä!

t.Maria -ylpeä kummi

PS. Nyt pieni suihkuttelun pääjehu on syntynyt ja saanut nimen. Ja olihan hän jo ensimmäistä päivää töissäkin! Ei kai sitä nyt loputtomiin voi vaan kotona maata…
14141795_10154529491339083_4101419633188711459_n

Jätä kommentti